Náš příběh

Od skromných začátků k vůni čerstvého pečiva po celém kraji
Psal se rok 1996, když se zrodilo Pekařství Javor. S odhodláním a sedmi členným týmem jsme v pronajatých prostorách v Uherském Brodě na ulici Vazová vdechli nový život vybavení ze zrušené pekárny ZZN Pomoraví. Vůně čerstvého chleba a běžného pečiva se začala šířit a brzy bylo jasné, že naše vášeň pro pekařské řemeslo má budoucnost. Jedna rotační pec, ruční dělička a skromný vozový park brzy nestačily rostoucí poptávce.
V roce 2001 přišel důležitý krok – přesunuli jsme se do větších výrobních prostor bývalé studené kuchyně v Drslavicích. Tady se naše nabídka rozrostla o další druhy chlebů, jemné pečivo a koblihy. Otevřeli jsme první vlastní prodejny a začali potichu snít o výrobě vlčnovských vdolečků, té pravé regionální speciality. Počet našich zaměstnanců se blížil stovce a prostory opět začaly být těsné.
Rok 2008 znamenal další významný milník. Koupili jsme budovu staré školy ve Vlčnově a po její rekonstrukci jsme zde s velkou radostí spustili výrobu našich vyhlášených vlčnovských vdolečků.


Ani prostory v Drslavicích však s rostoucí produkcí nestačily. A tak jsme se v roce 2015 vrátili “na místo činu” do Uherského Brodu na ulici Vazová, ale tentokrát do nově postavené moderní výrobní haly.
S rostoucí popularitou našich vdolečků ve Vlčnově se ukázalo, že i tamní prostory přestávají vyhovovat a logistika mezi provozy začala být náročná. Proto jsme se v roce 2021 rozhodli pro rekonstrukci starých dílen vedle naší pekárny v Brodě. Tím se pod jednu střechu sjednotila výroba veškerého našeho sortimentu, administrativa i distribuce.
Dnes je Pekařství Javor firma s více než 130 zaměstnanci, kteří se podílí na tom, aby jste si každý den mohli vychutnat širokou škálu chlebů, běžného i jemného pečiva a samozřejmě naše proslulé vlčnovské vdolečky. Naše čerstvé výrobky putují do 13 vlastních prodejen a k dalším zhruba 150 odběrným místům po celém Zlínském kraji. A naše vlčnovské vdolečky si můžete vychutnat po celé České republice díky distribučním sítím i možnosti objednání až domů přes náš e-shop.
S hrdostí ctíme tradiční receptury a poctivé řemeslo, zároveň se ale nebráníme novým výzvám a s radostí zkoušíme nové druhy pečiva podle přání našich zákazníků a aktuálních trendů. Věříme, že naše pečivo vám bude chutnat i nadále.